Ferdo Pinterič prejemnik Oktoberske nagrade Občine Brežice 2014

Please try entering https://graph.facebook.com/740180052728036/photos?fields=source,link,name,images,album&limit=1000 into your URL bar and seeing if the page loads.

Ferdo Pinterič je letošnji prejemnik Oktoberske nagrade Občine Brežice:

za dolgoletno dejavno sooblikovanje življenja v krajevni skupnosti Sromlje in pomemben prispevek k razvoju kraja ter občine Brežice.

Ferdo Pinterič se je po zaključenem študiju vrnil v rodne Sromlje, saj je želel dejavno sodelovati pri razvoja kraja. Njegova prizadevanja za razvoj kraja so vidna znotraj Sveta krajevne skupnosti Sromlje, kjer je bil član in predsednik sveta. Ferdo Pinterič uspešno deluje na številnih področjih, vrsto let je bil aktiven član mladinske organizacije in dramske skupine, danes pa svoje bogate izkušnje prenaša na mlajši rod kot soustvarjalec kulturnega življenja v kraju. Obudil je domače vinogradniško društvo in organiziral odmevni Festival posavskih vin. Aktivno se je vključeval v Turistično društvo Sromlje in v Občinski štab civilne zaščite, ki ga je vodil v času katastrofalnih poplav l. 2010. Za predano delo je prejel tudi priznanja. Njegova skrb za sočloveka je pripeljala k sodelovanju krajevne skupnosti in humanitarne organizacije Karitas, da sta našli rešitev za stanovanjsko stisko krajanke. Ferdo Pinterič je svojo pripadnost družbi izkazal tudi v času pred osamosvojitveno vojno, ko je v svoji hiši omogočil tajno skladiščenje orožja in streliva Teritorialne obrambe Brežice.

Facebook API came back with a faulty result. You may be accessing an album you do not have permissions to access.